søndag den 6. november 2016

Lad os alle bede

Herre, der er kun to dage tilbage.

Jeg ved godt at det som så'n kan være lige meget, hvad jeg mener om de amerikanske præsidentprætendanter, da jeg ikke selv har mulighed for at stemme til valget.
Men der er noget meget farligere på spil end man måske lige ser i første omgang.

Jeg kan ikke lide Trump, det er ingen hemmelighed.
Hans racistiske udtalelser.
Hans ikke-eksisterende planer til at forbedre hvad der ikke fungerer i systemet p.t.
Hans adfærd overfor kvinder.
Hans budskab om at skattesvindel er "good business".
Hans skøre påfund til præsidentembedet, (jeg mener, virkelig, en mur?)
Hans anklager om valgsvindel. Og muligvis nægtelse af godkendelse af valget.
Hans udtalelser om at han "kan myrde nogen, og stadig vinde præsidentvalget".
Hans opmuntringer til at hans støtter skal intimiderer vælgere til at stemme på ham, (var der nogen der talte om valgsvindel?)

Alle disse ting, plus meget mere, burde have forhindret ham i at være myndig til præsidentkandidaturen, men her er han alligevel.

Åh, men Gud, det er ikke så meget selve valgresultatet jeg frygter for.
Hvad vi ser her, er en nation med små 320 millioner indbyggere, stort set splittet over i midten. Med en hvis håndful procenter af stemmer der vælger på tredjepartikandidater, som Jill Stein og Gary Johnson. Det i sig selv er ikke noget nyt.

Men denne gang har vi at gøre med en præsidentkandidat, som har formået at frembringe idéen om, at det værste i folk slet ikke behøver at være gravet væk, langt bag lås og slå, for aldrig at komme frem i dagens lys. Hvis en person med, lad os være ærlige, så åbenlyse fascistiske tendenser kan komme op og have så stor succes i kapløbet om at være USA's næste præsident, hvorfor kan alle så ikke være så'n?

Og det er dem, der meget let kan komme til at give de farlige følger ved dette valg. Hvis Trump vinder, så har han bevist at en så, efter min egen tendentiøse mening, sindsyg mand kan få al succes i verden han ønsker. Bortset lige fra at forhindre sine hoteller i at gå fallit.
Hvis Clinton vinder, risikerer vi at Trumps støtter vil protesterer mod resultatet, og følge Trumps ord om valgsvindel.

Hvad vil der ikke kunne ske, oh Gud?

I værste fald, af hvad jeg kan se, og lad os alle bede for at det ikke sker, risikerer USA at være blevet så opdelt, at landet finder sig selv i en ny borgerkrig.
Det kan, nøgleord kan, gå hen og vise sig godt for USA, da så'n nogle, næsten, altid resulterer i at et land bliver bedre sammenkoblet, og derved en langt stærkere magt, end det var før.
Men før man kommer til den stærke nation, må man ikke glemme at der har været tale om borgerkrig.

Borgerkrig. Muligvis den værste form for krig. Når man bliver sendt ud i et andet land, kæmper man mod fremmede. Når krigen er intern, kæmper man mod sine naboer, folk man har et personligt forhold til, og det kan bringe det værste frem i folk.

Oh, Gud, jeg ønsker, at Du leder amerikanerne i valget, så de véd at de gør det rigtige. Må Du holde din hånd over, og beskytte, alle dem som, hvadenten resultatet bliver, vil blive hårdest ramt af resultatet. Lad Din nåde falde over enhver der har følt sig truet, når de er gået til en tidlig valgbod. Beskyt os alle sammen, hvadend der sker.

In nomine Patri, et Fil, et Spiritus Sancti. Amen.




https://www.theguardian.com/commentisfree/2016/nov/03/donald-trump-america-fears-jessica-valenti-election-2016

Ingen kommentarer:

Send en kommentar